Tuesday, May 17, 2011

hey,kawan-kawan ku!



Assalamualaikum:D


Exam mid year belom habis.tapi aku dah menggedik-gedik kat sini.hihi.

Exam kali ni memang pressure gila!bukan pressure sebab susah (tapi tak dinafikan mid year exam ni memang susah GILO!).  Tapi pressure sebab kawan-kawan aku yang tiba tiba,tak de ribut,tak de petir,bergaduh.
Bukan la gaduh yang main tarik-tarik rambut,fuck orang,baling meja kerusi tu.Aissshhh,bukan! Diorang gaduh yang tak bertegur sapa,senyum pon tak,rehat pon tak nak sama-sama lagi dah.
Bak kata aku, 'membawa haluan masing-masing'.HAHA!

The best part is,diorang sendiri tak tahu punca diorang jadi macam ni.Pelik gila!Sebelum ni pon diorang pernah gaduh macam ni,tapi kejap la sebab ada orang yang selesaikan dengan jadi orang tengah,which was....... me!!Teehee!Tapi kali ni memang aku tak nak masuk campur dah,sebab memang salah diorang!Malas aku nak layan!

Kawan-kawan aku yang gaduh tu ialah Bedah,Joyah,Timah dan Jeton (kesemuanya bukan nama sebenar).
Mula-mula memang aku tak realise pon benda ni berlaku.Lama-kelamaan baru aku perasan.Bedah dan Joyah ni pengawas.jadi diorang memang selalu bersama ke mana-mana.
Timah dengan Jeton pon selalu together-together study waktu rehat.Aku? Aku selalu dengan Temah dan Jeton sebab..sebab..aku pon tak tahu.aku ikut je diorang.Dulu,kitorang berlima selalu bersama.(poyo punya ayat!). Tetiba je naik form 5 jadi macam ni pulak.--". Pelik la.
Bila aku tanya Timah dan Jeton kenapa diorang tak baik dengan Bedah dan Joyah,diorang cakap Bedah dengan Joyah yang tak tegur diorang dulu.Bila aku tanya Bedah dan Joyah pulak,dioarang kata Timah dan Jeton yang tak tegur diorang!So,nampak tak?salah faham kan?


So,Bedah,Timah,Joyah dan Jeton,i wanna give all of you a piece of my mind;

haishh korang ni!Boleh tak buangkan ego tu?!Korang tak pelik ke,dulu kita elok je.tak pernah gaduh pon.Tiba-tiba pulak jadi macam ni!Korang jangan la rasa korang di pihak yang betul.Cuba la,renung dalam-dalam.Cari kesalahan diri sebelum tinjau kesalahan orang lain.Don't fight over small matter.Dan tak payah la nak nangis sebab perkara ni.Because you dont even try to fix it!!If you think of making up,that's just great,but if there is no effort,don't blame anyone.Communication is important in friendship.So,communicate.tell each other what you feel.Do you really wanna be friends like we used to? Jangan jadikan SPM sebagai sebab korang jadi macam ni. Me? I'm just fine so far.But,please make up.I'M BEGGING YOU! Tapi kalau tak boleh,biarlah korang macam ni je.Aku ok je.



p/s :ini memang entry kebudak-budakan.So,dont even bother telling me i'm childish.i knew it,ok?




4 comments:

ek@ kH@iriN@ B@H@roM said...

ouwh,,,,,,,,,,,^_6

nur syazwin said...

haha!

huh said...

hahaha,perempuan klau gaduh memg mcm 2,xsudah2...sudahla

nur syazwin said...

laki pon same la dak aiman:P